15 augustus 2023

De HUB Haren zoekt Huismeester – 18 uur

Organisatie

CareX is ontwikkeld als het maatschappelijk betrokken alternatief voor leegstand. Er zijn vier CareX vestigingen in het Noorden met in totaal zo’n 35 personeelsleden. De CareX vestigingen beheren samen een groot aantal gebouwen en huisvesten zo vele mensen, bedrijven, organisaties en instellingen. Speciale affiniteit heeft CareX met starters en de creatieve sector.

CareX Groningen is gevestigd in de stad Groningen. Het team bestaat uit zo’n 12 medewerkers. Ons werkgebied is Groningen en Drenthe. CareX heeft jarenlange ervaring met het beheren en invullen van tijdelijk leegstaande panden en het opzetten van bijzondere projecten. We zijn een huisvester met extra aandacht voor het individu.

Bij het project ‘de HUB’ in Haren zijn we verantwoordelijk voor onder andere het (fysieke) pandbeheer, de werving en selectie van nieuwe huurders en alle administratie en financiën. We sturen dit project op dagelijkse basis aan met menselijke maat.

Stichting De HUB Haren

De HUB heeft sinds 2019 voor de duur van tien jaar een plek gevonden in de voormalige zusterflat van het UMCG aan de Dilgtweg in Haren. Je vindt er zowel woon- als werkruimtes. Huurders die er verblijven kiezen bewust voor deze manier van samenleven met wat extra aandacht voor elkaar. Er wonen mensen die in Nederland geboren en getogen zijn en mensen die elders een start hebben gemaakt.

Er is speciale aandacht voor statushouders die zich hier willen vestigen vanuit een AZC en jongeren die moeite hebben met het opbouwen van een eigen leven in deze samenleving. Ook vind je in de HUB organisaties met een sociaal maatschappelijke inslag en/of van kunstzinnig/cultureel belang. Het geheel centreert zich rond de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte inclusief keuken.

Op dit moment wonen er zo’n 50 mensen in het pand en hebben ongeveer 20 bedrijven er hun werkplek. Voor de professionele keuken wordt op dit moment een nieuwe invulling gezocht. Er is een mini-samenleving ontstaan die voor de kwetsbare mensen in de HUB extra kansen biedt op het terrein van inburgering, onderwijs en werk, taalvaardigheden en sociaal maatschappelijke integratie.

CareX Groningen voert voor de Stichting De HUB Haren alle voorkomende werkzaamheden uit. Deze variëren van praktische zaken als huismeesterschap en technisch onderhoud, het sociaal beheer (zorgen voor de verbinding tussen alle bewoners en andere gebruikers van de HUB), woonbegeleiding voor de statushouders in het gebouw, het onderhouden van contacten naar buiten toe en alle administratieve zaken.

Het CareX-team op de HUB bestaat uit een coördinator, woonbegeleider en een huismeester.

De functie

Als huismeester op de HUB heb je een praktische taak maar ook een belangrijke sociale functie. Je bent vaak fysiek aanwezig in het gebouw en spreekt veel bewoners en andere huurders. Je moet open staan voor een praatje, zoekt actief het contact en bent geïnteresseerd in de bewoners met hun uiteenlopende achtergronden. Je draagt ook bij aan het organiseren van gezamenlijke activiteiten.

De praktische taak houdt in dat je verantwoordelijk bent voor het technisch beheer van het gebouw. Jij zorgt er onder andere voor dat onderhoudsmeldingen van bewoners of werkruimte huurders opgelost worden. Waar mogelijk worden reparaties zelf  uitgevoerd of er wordt externe hulp ingeschakeld in overleg met de coördinator. Hiernaast draag je zorg voor het draaiende houden van de verwarming en zorg je dat huisvuil of grof vuil goed afgevoerd wordt in en om het gebouw zodat de HUB een fijne plek blijft voor al haar gebruikers.

Huismeester op de HUB is een veelzijdige, dankbare baan in een klein en informeel team.

Wat vragen we van jou?

Je weet van aanpakken, bent handig, behulpzaam en schrikt niet terug van een uitdaging. Je beschikt over een goede dosis mensenkennis en hebt een open blik voor de verschillende doelgroepen en (culturele) achtergronden. Je kunt goed luisteren en bent makkelijk benaderbaar voor je omgeving.

Wat bieden wij jou?

  • Salariëring via de CAO Woondiensten.
  • Werken in een klein, enthousiast en informeel team waarin we de menselijke maat hanteren, met korte lijnen en ruimdenkende collega’s.
  • Een baan van 18 uur per week.
  • Een tijdelijk contract voor in eerste instantie 1 jaar.
  • Start: November 2023

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan direct door je motivatie en CV voor 18 september 2023 te sturen naar: groningen@carex.nl o.v.v. sollicitatie huismeester HUB.

Voor meer informatie of vragen: www.dehub-haren.nl / groningen@carex.nl / 050-3144877

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.