25 oktober 2023

Tjeerd Veenhoven in De wereld van Dutch Design

We hebben gisteren gekeken naar de serie De wereld van Dutch Design geproduceerd door de VPRO. Een kijkje in het werk van Tjeerd Veenhoven die al jaren een studio heeft via CareX. Tjeerd’s studio is echt speciaal voor hem, en je kunt een kijkje nemen in zijn werkruimte in de documentaire. Wat hij doet, draait allemaal om belangrijke vraagstukken van nu, zoals hergebruik van materialen, het beschermen van de natuur, biodiversiteit, en het verminderen van afval. In plaats van vanaf het begin een vast idee te hebben, laat hij zich leiden door de materialen om hem heen. Hij kijkt wat hij kan maken met wat beschikbaar is, en dat leidt tot creatieve oplossingen en nieuwe materialen.

Tjeerd heeft al 25 jaar en atelier in van Carex in Groningen, waar hij zijn creatieve werk verricht. Deze werkruimte, is voor hem van grote waarde. Hier kan hij zijn passie voor duurzaamheid en vernieuwing tot uiting brengen. Het is een plek waar hij de ruimte heeft om te experimenteren met nieuwe materialen en technieken,

Wil je meer ontdekken over Tjeerd Veenhoven’s inspirerende werk en zijn unieke benadering? Bekijk dan zijn boeiende documentaire op NPO via deze link.