Ik ben resident bij CareX

Je hebt een contract met CareX voor een woonruimte of werkplek. Welkom als resident!

Resident? Klopt. Iedereen die een ruimte van CareX in gebruik heeft, noemen we zo. Het klinkt goed – en het maakt duidelijk dat het niet om traditioneel huren gaat. We hebben dus geen huurders of bewoners, maar alleen ‘residenten’.

Aan de slag! Wat moet je nu als eerste doen?

Schrijf je bij de gemeente in op je nieuwe adres. Dat moet altijd, of je nu in een zelfstandige ruimte komt, of in een groepspand. Meestal kan dat online. Als je naar het gemeentehuis gaat hiervoor, vergeet dan niet om je verse CareX contract mee te nemen als bewijs.

Verhuis je naar een zelfstandige woning of ruimte? Dan moet je nog twee dingen doen:

  • Gas, elektra en water! Meld je nog deze week aan bij een energieleverancier en bij het waterbedrijf in je regio.
  • Internet – Dat regel je door een abonnement bij een internetprovider af te sluiten. Verhuis je naar een groepspand, waar al mensen wonen of werken? Dan is meestal alles al voor je geregeld. Je komt in een gespreid bedje. De lampen branden, de kachel staat aan. Voor vragen kun je altijd terecht bij je nieuwe buren. Zij heten je met plezier welkom.

Mag ik mijn ruimte delen in een CareX pand?

Wil je jouw CareX-ruimte binnenkort met iemand gaan delen? Dat kan meestal wel. CareX moet het wel altijd eerst goedkeuren en vastleggen. Goed om te weten: je toekomstige huisgenoot of voordeurdeler moet zelf ook ingeschreven staan bij CareX als woningzoekende. Doe dat dus zeker eerst. Inschrijven is gratis.

Is de inschrijving geregeld, geef de verhuizing dan aan ons door. Gewoon bellen. Meestal moet degene met wie je gaat samenwonen of samenwerken een apart contract tekenen. Het kan zijn dat je daar iets voor moet betalen. Dat hoor je op tijd.

Moet ik inwonende kinderen aanmelden bij CareX?

Let op: ook inwonende kinderen hebben vanaf hun 18de verjaardag een eigen (kostenloos) CareXcontract nodig. Zelfs als ze daarvoor al bij je woonden. We verzoeken je dan ook inwonende kinderen aan te melden bij CareX.

Hoe werkt wonen in groepsverband of in groepspanden?

In groepspanden, waar je de algemene voorzieningen samen deelt, zijn jullie gezamenlijk verantwoordelijk. Voor de sfeer en de gezelligheid, maar ook voor de schoonmaak en het woongenot in gemeenschappelijke ruimtes. Binnen én buiten. Zie ook de tuin op de pagina Onderhoud.

Grotere groepspanden hebben altijd een hoofdbewoner bij wie je terecht kunt met vragen en suggesties. CareX faciliteert het wonen in woongroepen graag! We weten wat het is; CareX komt immers zelf voort uit een woongroep’.

Afval, moet ik dat zelf regelen?

Woon je in een zelfstandige woning? Dan moet je afval aanbieden volgens de regels van je gemeente, net als al je buurtgenoten.

Woon je in een groep of een groot wooncoplex? Dan regelt CareX een afvalcontainer. Hebben jullie daar niet genoeg aan of duurt het ophalen te lang? Meld het dan meteen bij jouw contactpersoon.

Kan ik een nieuwe sleutel krijgen?

Het kan de beste overkomen – je lette nog zó goed op, maar je bent je sleutelbos kwijt. Gratis tip van CareX: parkeer een reservesleutel bij een vriend of vriendin thuis, of stop een extra huissleutel in je portemonnee. Dat scheelt een hoop gedoe. Toch je sleutel kwijt? Neem contact op met je hoofdbewoner of je contactpersoon bij CareX.

Belangrijk!

Niet alle afspraken, rechten en plichten staan in het CareX-contract. Lees ook onze Algemene Voorwaarden.

Lees verder

Mijn gegevens

CareX wil steeds contact met je kunnen houden, zodat we je altijd op tijd op de hoogte kunnen houden over belangrijke onderwerpen.

Lees verder

Financiën

Plaatsingskosten, bruikleenkosten, borg, betalingsachterstanden of gebruik maken van onze budgetcoach?

Lees verder

Onderhoud & reparatie

Ik woon of werk in een ruimte van CareX. Hoe zit het met Onderhoud & Reparatie?

Lees verder

Wijziging of beëindiging contract

Wonen of werken in een CareX-pand is altijd van tijdelijke aard. Er komt dus een dag…

Lees verder