18 oktober 2023

Van start-up in een CareX pand naar een eigen winkel

Niels is al 8 jaar ondernemer. Op zijn 22e begon hij zijn avontuur in een winkelpand in Gorredijk, als tijdelijke bruiklener bij CareX. Het was een uitstekende manier om te ontdekken of zijn winkel in een betrekkelijk klein dorp zou kunnen floreren. Dankzij de relatief lage huisvestingskosten en de locatie in het centrum kon hij deze kans grijpen. Inmiddels heeft Niels een gezellige winkel opgebouwd, en ook klanten ver buiten Gorredijk weten hem inmiddels te vinden.

In zijn winkel draait alles smartphones en wat hiermee te maken heeft. Of je nu op zoek bent naar hoesjes, kabels, een nieuw scherm of een andere reparatie, in Gorredijk en omstreken is Niels de aangewezen persoon. Hij voert alle reparaties zelf uit en kent inmiddels elke telefoon door en door.

Duurzaam en sociaal

Tegenwoordig kunnen we niet meer om duurzaamheid heen. We moeten nadenken over onze activiteiten en hun impact op de wereld om ons heen. Niels merkt op dat mensen vaak hun oude telefoons bij hem achterlaten om te recyclen. Hij maakt gebruik van goede onderdelen uit verschillende kapotte smartphones om betrouwbare refurbished modellen te creëren. Op deze manier kunnen mensen met een beperkter budget toch een kwalitatieve smartphone aanschaffen, en het is nog milieuvriendelijk ook.

Ondernemen in een CareX-pand

Als hem wordt gevraagd hoe het is om te ondernemen in een CareX-pand, antwoordt Niels nuchter. Het heeft zeker voordelen, maar er zijn ook nadelen. Het pand is niet erg groot en heeft geen echt magazijn. Niels is eigenlijk al een tijdje uit zijn jasje gegroeid, en je kunt niet onbeperkt investeren in zo’n pand. Maar het was altijd als tijdelijk bedoeld, en zonder deze start had hij waarschijnlijk wel een eigen zaak gestart, maar niet bereikt wat hij nu heeft. Deze locatie heeft hem talloze mogelijkheden geboden.

“Het is geweldig om te zien hoe een beginnende ondernemer groeit, kansen grijpt, en nu naar een mooie nieuwe winkel verhuist.”

Johan de Jong, CareX Friesland

Tijd voor de volgende stap

Niels vertelt: “In de afgelopen 8 jaar heb ik flink kunnen sparen. Ik heb een pand in het dorp gekocht, naast de fysiotherapiepraktijk. Het ziet er prachtig uit! Het heeft me veel tijd gekost om het pand op te knappen. Elke avond en elk weekend was ik aan het klussen. Ik heb zelfs een mooie stenen uitbouw gerealiseerd, en nu is het bijna helemaal af.”

“Ik ben blij dat het zover is, vooral omdat na drie jaar non-stop klussen, het nu eindelijk voorbij is. Ik heb nu wat meer vrije tijd. De plannen voor de toekomst zijn er al. Mijn vriendin en ik gaan de komende jaren in de woning boven de winkel wonen. Maar ik denk dat we uiteindelijk weer op zoek gaan naar een nieuwe woning.”

 

“Bij CareX bieden we startende ondernemers een goedkope plek om te starten en groeien. Zo zorgen we voor een gezonde mix van lokale ondernemers. Het is fantastisch om ondernemers te zien groeien en hun weg te zien vinden naar een permanent eigen plek.”

Johan de Jong, CareX Friesland