Zwolle Weezenlanden Noord

In Zwolle komen af en toe woonruimtes beschikbaar. Dit zijn appartementen die beschikken over 1 of meerdere slaapkamers en een balkon.

Het contract is een tijdelijke huurcontract op basis van de leegstandswet. De contractduur is minimaal 6 maanden met een opzegtermijn van 3 maanden voor de verhuurder. Voor de huurder geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Doelgroepen:

In Weezenlanden Noord huisvesten wij voornamelijk 1 ouder gezinnen de instromen vanuit een echtscheidingssituatie of relatiebreuk. Wij assisteren hen bij de doorstroom naar een permanente oplossing.

Verder huisvesten wij veel vestigers waarbij wij ons voornamelijk richten op binnenlandse arbeidsmigranten. Dit zijn mensen die vanwege een nieuwe baan naar Zwolle moeten verhuizen maar op dat moment geen toegang hebben tot het reguliere aanbod.  Denk aan onderwijzers, zorgmedewerkers of andere specialisten.

Daarnaast huisvesten wij topsporters, internationale studenten en coschappers.

Kosten:
Maandelijkse huur: tussen de 380,- en 720,- euro (excl.)
Borg: gelijk aan eenmaal de maandkosten.
Eenmalige administratiekosten: 100,- euro

Passendheidstoets:
Wij wijzen deze woningen toe volgens de passendheidstoets van de nieuwe Woningwet. Je komt voor deze woningen in aanmerking met inkomen niet hoger dan € 44.035 op basis van een eenpersoonshuishouden (in 2023). Lees hier alles over huren in 2023.

Daarbij moet ook aantoonbaar gemaakt kunnen worden dat je tot de doelgroep behoord.

Benodigde gegevens:
Meest recente inkomensverklaring van de Belastingdienst (0800 0543) en documenten waaruit blijkt dat je tot de doelgroep behoord.

Inschrijven / afspraak:
Heb je interesse? Om hiervoor in aanmerking te komen is een inschrijving + een kennismakingsgesprek nodig. Schrijf je allereerst in en neem vervolgens contact met ons op via 038 302 0060 voor het (telefonische) kennismakingsgesprek.

In de media

Samenwerking met Openbaar Belang

Artikel in bewonersmagazine Openbaar Belang (pagina 12 en 13)

Locatie Zwolle
Telefoon 038 302 0060
Bijlagen
Delen

Contact over Zwolle Weezenlanden Noord

Heb je vragen of wil je in contact komen over deze locatie? Vul dan onderstaand formulier in.

Neem contact op met de CareX vestiging in jouw regio